VRIJWILLIGERSWERK IN LATIJNS-EN ZUID-AMERIKA

Volunteer Work in Latin and South America Vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika Werken als vrijwilliger in Latijns-Amerika is een boeiende en nuttige ervaring die je leven kan veranderen. Bereid je op je reis en het avontuur voor door informatie te verzamelen over elk land waar je mogelijk vrijwilligerswerk zou willen doen. Sommige Latijns-Amerikaanse landen zijn meer dan andere geschikt voor een bepaald type vrijwilligerswerk, dus is het goed om daar meer over te weten. In landen als Costa Rica en Ecuador zijn volop programma’s te vinden op het gebied van milieu en marinebiologie, terwijl er in andere landen, zoals Argentinië en Peru, meer werk te doen is op sociaal en medisch gebied, zoals in de gezondheidszorg, het onderwijs, en in de bouw. Het zal hoe dan ook geen probleem zijn om werk te vinden in een van deze gebieden, omdat er op bijna elk terrein altijd wel hulp nodig is. Het is echter niet op alle gebieden even makkelijk, en sommige soorten werk vereisen meer vooronderzoek en meer ervaring dan andere. Het soort vrijwilligerswerk dat je wilt gaan doen, zal in ieder geval zeker van invloed zijn op de keuze van het land in Latijns-Amerika waar je uiteindelijk naartoe zult gaan.
Culturele Projecten
Als je als vrijwilliger in Zuid-Amerika aa de slag wilt in de culurele sector, zijn er allerlei verschillende mogelijkheden. Niet alleen heb je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het project, maar je zult ook veel leren over de lokale mensen en hun gewoontes, cultuur en tradities.
Zie onze culturele projecten in:
Ecologische Projecten
In Zuid-Amerika is het onderwerp "milieu" vaak, helaas, geen prioriteit, omdat er vele andere problemen zijn die aandacht nodig hebben. Als vrijwilliger in een van onze ecologische projecten in Zuid-Amerika, heb je de kans om van dichtbij te ervaren het thema 'milieu' toch een plaatsje krijgt binnen de lokale gemeenschappen .
Zie onze ecologische projecten in:
Educatieve Projecten
Er zijn veel educatieve projecten in Zuid-Amerika waar vrijwilligers – al dan niet met ervaring – met open armen ontvangen zullen worden. De werkzaamheden zijn heel divers. In heel veel projecten bestaat de mogelijkheid om als klasse assistent aan de slag te gaan, en/of om Engelse les te geven; een betere kennis van de Engelse taal draagt bij aan de economische welvaart van de regio en als (bijna) native speaker ben je dan ook meer dan welkom.
Zie onze onderwijsprojecten in:
Gezondheidszorg Projecten
Als een vrijwilliger in de gezondheidssector Latijns-Amerika zul je de uitdagingen en problemen binnen de diverse zorgstelsels van Zuid Amerika leren kennen. Veel gezondheidszorgorganisaties worden amper gefinancierd en hebben veel aan zowel de fysieke hulp als aan de kennis van buitenlandse dokters en verplegers.
Zie onze gezondheidszorg projecten in:
Sociale Projecten
Voor vrijwilligers die de sociale sector als hun werkgebied kiezen, zijn er altijd veel gevarieerde mogelijkheden. Als een vrijwilliger in de sociale sector kun je te maken krijgen met kinderen en volwassenen, uit afgelegen of juist meer stedelijke gebieden.
Zie onze sociale projecten in:
Stage
Doe een unieke levens- en werkervaring op door stage te lopen in Zuid Amerika. Werk naast internationale professionals in verschillende sectoren waaronder NGO's, toerisme, milieubehoud en particuliere bedrijven.
Zie onze Stage locaties in: